akademibokhandelnbanner-1

Sommarläsning

Här kommer sommarens lästips från Akademibokhandeln till alla bokslukare!

Je m’appelle Agneta Emma Hambergs roman genomsyras av att skapa livsglädje i vardagen, finna humorn i det sorgliga och att känna för sina medmänniskor. Boken handlar om att det aldrig är för sent för livets stora äventyr - och att finna sig i att det aldrig blir riktigt som man tänkt sig.  

Genre: Skönlitteratur. 


Det sista han sa Boken skriven av Laura Dave handlar om ett riktigt mysterium, där två personer i en mans närhet tillsammans kommer underfund om att de aldrig riktigt känt honom på riktigt och blir tvungna att tillsammans lösa gåtan. 

Genre: Thriller. 

 
Sarek 


Ulf Kvenslers debutroman Sarek vann pris för Årets bästa debutroman 2022 av Svenska Deckarakademin. Boken handlar om en grupp vänner som årligen fjällvandrar tillsammans och bjuder in en ny fjärde medlem. Det blir ett beslut de kommer att ångra och vandringen tar en oväntad, mardrömslik riktning. 

Genre: Deckare.  

 
Bokälskare Emily Henry är en populär “feelgood”-författare! Boken handlar om Nora som motvilligt åker på semester med sin syster från det hektiska livet som arbetsnarkoman i storstaden. På semestern springer hon på sin rival, Charlie, en butter man hon inte tycker det minsta om. 

Genre: Roman 


Färskt vatten till blommorna Valérie Perrins bok med det starka budskapet att tro på lycka mot alla odds tog både Frankrike och Italien med storm och har nu äntligen översatts till svenska. Violette lever ett isolerat liv som vaktmästare till en kyrkogård. Trots att många kommer på besök för att umgås och tala av sig är det få som känner henne på riktigt - hon föredrar att lyssna och är ganska tystlåten av sig. 

Violette får ett oväntat besök av en förbryllad poliskommissarie vars bortgångna mor har önskat bli begraven på just denna kyrkogård. Gravplatsen ligger långt bort från deras hemvist och dessutom vill hon begravas bredvid en för honom okänd man! Violette hjälper kommissarien att få grepp om hans mors förflutna, men samtidigt börjar han i hemlighet reda ut Violettes egna mystiska historia. 

Genre: Skönlitteratur