Parkering

Tillgänglighet

Vi erbjuder totalt 3 200 parkeringsplatser. Både P-huset och markparkeringen är öppet alla dagar dygnet runt.

Det kostar 8 kr per 30 minuter under de första fyra timmarna, (06.30-22.30). Efter fyra timmar gäller 16 kronor per 30 minuter (06.30-22.00) Efter 8 timmar inträder en dygnstaxa på 160 kr.

Nattaxa på 16 kr per påbörjad halvtimme kl. 22.30-06.30.

De kunder som handlar på Willys eller Ica har gratis parkering i två timmar mot uppvisande av p-biljett.

Våra p-platser blir de billigaste parkeringsplatserna i Hyllie. Parkeringsplatserna är fördelade på ett parkeringshus och en utomhusparkering vid Havsentrén.

Betalningen av parkeringsavgiften sker i efterskott. Kunderna behöver alltså inte bestämma parkeringstiden innan och vara oroliga för att inte hinna tillbaka till sin bil i tid. Det fungerar på samma sätt både i parkeringshuset och på markparkeringen där ett bomsystem är installerat. I parkeringsanläggningen finns bomsystem vid in- och utfart. Tryck för biljett vid infartspelaren. Du hittar en ledig parkeringsplats genom att följa röd och grön hänvisning i taket. Glöm inte ta med dig din biljett in medan du shoppar på Emporia.

När det är dags att hämta bilen, stannar du till vid någon av våra betalautomater. Betala avgiften i betalautomaten innan du hämtar bilen. Bommen öppnas med hjälp av nummerplåtsavläsning vid utfartspelaren.

OBS! Det går inte att betala vid utfartsbommen. Spara biljetten tills du har passerat utfartsbommen. Om inte nummerplåten kan läsas så kan du använda biljetten vid utfartspelaren för att öppna bommen. Förutsättningen för att bommen ska öppnas är att parkeringsavgiften är betald.

Betalautomaterna är placerade på plan 1, 2, 3, 5 och 7 i parkeringshuset. Om du har parkerat på markparkeringen betalar du i automaten vid Havsentrén. I samtliga betalautomater kan du endast betala med kort.

 Har du frågor kring parkeringen på Emporia ska du vända dig direkt till P-Malmö på 040-605 69 00.