Tillbaka
sep_emporia_responsiv_1920_580

Nyfiken på elbil? Provkör direkt på Emporia

Du vet väl att du kan provköra elbilar på Emporia? Hedin Bil har öppnat butik hos oss på Emporia och här kan du just nu provköra MG Motors bilmodeller ZS och EHS. Bild från MG Motors.

ZS är en ren elbil med en räckvidd på hela 26 mil medan EHS är en laddhybrid som drivs på både el och bensin. Bilarna är lika effektiva som praktiska – här sitter till exempel två vuxna med lätthet bakom varandra utan att det blir trångt och bilarna är högre inuti än standard vilket gör att du slipper slå i huvudet när du sitter i baksätet.

I butiken på Emporia får du svar på alla dina frågor av den kunniga personalen, och du kan provsitta de båda modellerna för att känna om någon av dem är bilen för just dig. Lukas Simon från Hedin Bil är en av dem du träffar i den nya butiken och han har full koll på bilarna.


Hur är bilarna att köra?

– Båda har en grym komfort med bra utrustning och gott om plats för benen. Man har varken kompromissat med bekvämlighet eller kraftfullhet, och det märks. De är riktigt sköna att köra helt enkelt, säger Lukas Simon.


Behöver man boka tid för provkörningen eller är det bara att dyka upp?

– Vi har både drop-in och tidsbokning, och då kommer du antingen förbi oss i vår butik på plan 2, bredvid Apple Store, eller ringer och bokar över telefon. Sedan får du provköra bilen i ungefär 20 minuter, och skulle du vilja köra längre än så kan du prata med säljaren och komma överens. 


Vad gillar du själv mest med de här två bilarna?

– Jag gillar hela konceptet – hur bra de lyckats med helheten i bilarna. Allra mest gillar jag den snygga designen, och att de har ett bra pris såklart!