Tillbaka
nyarsdukning_emporia_responsiv_1920_580

Så lyckas du med nyårsdukningen – 5 tips att inspireras av

Snart är festernas fest här – nyår! Kvällen då vi får slå på stort och klä upp oss till tänderna. En riktigt fin nyårsdukning lyfter förstås festligheterna en extra nivå, men det är inte alltid helt enkelt att få till. Vi har fem enkla tips för en lyxig och genomtänkt dukning som sätter tonen för årets sista kväll.
Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma.

 

 

 

 

Många små blomvaser – Vi har nog alla suttit på en middag och försökt konversera genom en djungel av höga blombuketter. Inte så roligt. Skippa de stora blomsterarrangemangen och satsa i stället på flera små vaser med enstaka blommor i låg höjd. Blommor som är snygga solitärer är till exempel nejlikor, anemoner och ranunkler. Komplettera sedan med kvistar av till exempel eukalyptus, blåbärsris eller videung.
Illums Bolighus, 179 kronor

 Plocka in naturen – Du måste inte köpa blommor för att få till en snygg nyårsdukning. Det går minst lika bra att plocka in något från naturen. Att knyta ihop en liten tall- eller grankvist med servetten är så snyggt, eller varför inte lägga några rankor av murgröna längs med bordet? Enkelt men effektfullt.


Löpare och duk som går ton i ton –
En löpare som läggs ovanpå duken och går längs med bordet ger dukningen en ombonad känsla. Det blir lätt att gruppera blommor och andra dekorationer på den. Välj en löpare som går ton i ton med duken för ett elegant uttryck. 
Hemtex, 199 kronor

 


Bild från Lagerhaus.

 

Färgsätt med levande ljus – Nytt porslin eller trendiga glas är ett kul sätt att få in färg och form på bordet. Men ett mindre kostsamt sätt är att byta de klassiska vita ljusen mot några i färg. Just nu finns det massvis av snygga färger att välja bland. Ett tips är att matcha ljus och blommor för en sammanhållen känsla i dukningen. Lagerhaus, 120 kronor

Dryckesbord – Hur fin dukning du än får till rubbas ofta helheten när flaskor och burkar ställs fram. Då är ett dryckesbord den perfekta lösningen – skapa en plats vid sidan av middagsbordet där all dryck får plats. Extra lyxigt blir det med en ishink så att även bubblet och den kalla drycken kan stå framme. Bind ihop dryckes- och middagsbordet genom att dekorera dem med samma blommor.