Upplev Umami District – Emporias helt nya food court där vi samlar hela världens smaker i en spännande och toppmodern restaurangupplevelse. Kanske söker du en lugn paus i shoppingen med hela familjen, kanske vill du ha inspirerande samtal över en effektiv arbetslunch? Eller kanske är det äntligen dags för en middag med that special someone? Oavsett anledning är Umami District den perfekta oasen för stora smakupplevelser och möten.

 

Umami District öppnas i flera etapper och står helt klart hösten/vintern 2020, med totalt 13 nya restauranger och hela 800 sittplatser. Men redan den 5 mars lanserar vi The Arena, Umami Districts första etapp med fyra efterlängtade restauranger.

Kom förbi, slå dig ner och upplev världens smaker.

 

Illustration www.mer.se

 

Jou San Asian Street Food

De kantonesiska orden dim sum översätts till ”vidrör hjärtat” och symboliserar de enkla och smakrika rätterna du väljer med hjärtat. Hos Jou San Asian Street Food njuter du av moderna tolkningar av asiatiska rätter, som den traditionella kinesiska rätten dim sum som består av fyllda degknyten som ångas eller friteras. På äkta kinesiskt vis serveras rätterna i bambulådor och med nybryggt te till. 

 

 

 

Seven Burger

Syndigt goda hamburgare, gjorda på färskmalen hängmörad ungkalv som serveras i ett nybakat briochebröd från St. Jakobs stenugnsbageri. Hamburgerrestaurangen Seven Burgers använder bara de bästa råvarorna och lagar all sin mat utan tillsatser och konserveringsmedel. Här finns också klassiska tillbehör som pommes frites, sweet potatoes och Louisiana hot wings. Den som är sugen på något sött kan se fram emot amerikanska pannkakor och milkshakes gjorda på Ben & Jerry’s goda glass. Självklart finns även en barnmeny – lika goda burgare, fast i en storlek mindre.

 

 

 

Thai Pad

Galangrot, vitlök, chili och ingefära utgör basen i det thailändska köket. Men hetta är inte allt. Lika viktig är syran från lime och sältan från fisksås. Thai Pad serverar autentiska thailändska rätter, med favoriter som Tom Yum-soppa, gryta gjord på röd curry och pad thai. Till barnen finns de mindre kryddiga favoriterna chicken satay och nudelwok.

 

 

 

Dhaba Indian Street Food

Längs motorvägarna i Indiens mångmiljonstäder hittas du Dhabas – enklare hål i väggen-restauranger som serverar rustika rätter på tallrikar gjorda av rostfritt stål. Nu har en modern Dhaba kommit till Emporia. Välj bland kryddiga indiska smårätter och plocka ihop en alldeles egen smakupplevelse från menyn. Den kryddiga hettan dämpas med en svalkande mangolassi och nygräddade naanbröd.

 

 

I sommar växer Umami District
I sommar öppnar vi upp fler restauranger på Umami District och bjuder in dig till The Garden och The Square för ännu fler smakupplevelser.

Välkommen till Emporia!