Sommarens smarta life hacks

Kladdiga glassar, sunkiga skor och överfylld resväska? Slipp sommarens små bekymmer med hjälp av våra smarta och oumbärliga life hacks.

Sunkiga och illaluktande skor? Lägg ett par tepåsar (torra!) i skorna och låt dem stå över natten. Det drar bort den dåliga lukten.

Svider din hud av insektsbett eller solbränna? Blöt en bomullsrondell med äppelcidervinäger och dutta på bettet. Du kan också tappa upp ett bad och hälla i cirka en deciliter äppelcidervinäger, det lindrar svedan från solbränd hud. 

Stilla iskaffesuget! Fyll en isbitsform med kaffe och frys in. När suget efter iskaffe kickar in häller du helt enkelt upp ett glas iskall mjölk och fyller sedan på med kaffeisbitar i önskad mängd. 

Snabba bärtricket. Busenkel och snabb jordgubbsnoppning får du om du trycker ett sugrör genom jordgubben. 

Sandfri zon? Ta med ett stort dra på-lakan till stranden, bred ut det upp och ner och ställ något tungt i varje hörn. Vips har du en sandfri zon att sola på.

Minska risken för kladd och oinbjudna gäster. Muffinsformar har fler användningsområden än det uppenbara. Trä en på pinnen i botten av en pinnglass för att undvika det värsta kladdet. Eller stick ett sugrör genom en form och placera över din burk eller ditt glas, för att förhindra att getingar och andra kryp gör ett dyk ner i din dryck.

Isglass minus glassen. Frysta gröna vindruvor smakar som Piggelin och är ett perfekt snack under varma dagar.

Yoghurtglass i din favoritsmak? Enkelt! Köp ett paket portionsförpackade yoghurtar och tryck ner glasspinnar genom locket. Stoppa in i frysen och vänta sedan några timmar. När du tar ut glassarna kan du värma förpackningarna under varmt vatten, så blir de enklare att få ur sina formar.

Tändning utan vätska. Glömt att köpa tändvätska till grillen? Lägg kolbitarna i en äggkartong så brinner de perfekt ändå.

Ice ice baby. Har du fyllt en stor skål med is för att kyla drickan till festen? Salta isen så håller den sig fryst mycket längre.

Gott om plats i resväskan. Undvik proppfull resväska genom att rulla kläderna istället för att vika dem.