Sommarens modetrender

Sommarens modetrender

Minimalistiskt 90-tal, pasteller och skinn i ljusa toner är några av ledorden för sommarens modetrender. Låt dig inspireras när vi går igenom sex av säsongens nyckeltrender.

Pasteller och knalligt

Att ljusare färger och pasteller dyker upp under vår och sommar är snarare regel än undantag. Den här säsongen är det lavendel, citrongult, mintgrönt och babyblått som dominerar, och allra helst i form av en kostym. Pastellkostymen ser vi mycket av och är en garanterad statement piece.

Bik Bok, 399 kronor & 299 kronor

 

Cut-outs

Vi har sett cut-out-detaljer ett tag, men nu slår det till ordentligt. En enkel t-shirt får ett helt nytt uttryck genom blottade axar och en romantisk klänning blir genast lite kaxigare med öppna sidor. En öppen rygg är ett säkert kort om du vill anamma trenden på ett mer subtilt vis.

Gina tricot, 159 kronor

Skinn i ljusa toner

Skinn (och skinnimitation) är verkligen på modet just nu och så fortsätter det att vara ett tag till. Att bryta av en outfit med ett plagg i skinn livar upp vilken outfit som helst, men det är lika snyggt att köra topp till tå i skinn. I sommar går vi dock över till lite ljusare nyanser, som off white, beige och lavendel.

Gina tricot, 599 kronor

Den vita klänningen

Ska du bara satsa på ett plagg i sommar är det helt klart den vita klänningen. Modellen kan vara både stram och romanistik men den får gärna vara lång om du vill följa trenden. Känner du dig för uppklädd i en vit långklänning kan du lätt dressa ner den med ett par ljusblå croppade jeans och sandaler.

H&M, 249 kronor

Västen

Västen är faktiskt ett perfekt sommarplagg – bara att dra på över vad du än har på dig när det blir lite kyligt. Västen funkar över skjortan, t-shirten, klänningen eller bara som den är till ett par shorts. Anpassa västen till din egen stil genom att välja en färgglad, mer jordnära, lång eller kort. Västen kommer i alla varianter i sommar.

Lindex, 299 kronor

90-talet

90-talets revival fortsätter, men vi lämnar nu den sportiga stilen och går över till det mer minimalistiska modet från tiden. Tänk enkla silhuetter och less is more – raka klänningar i silkigt material och tunna spagettiband som du har över ett par jeans med sneakers. Även magtröjan gör en ordentlig comeback i sommar.

Zara, 299 kronor

 

Du vet väl att många av våra butiker utökat sin service så att du kan handla så säkert som möjligt? Läs mer här