Tillbaka
header

Fem julklappstips för den miljömedvetna

Julen är en konsumtionsdriven högtid – men det hindrar inte dig från att göra mer miljömedvetna val. Nedan hittar du fem tips på julklappar som kan hjälpa dig att minska ditt klimatavtryck i jul. 

 


Julklappar second hand – Myrorna 

Minska påfrestningarna på vårt klimat i jul genom att handla dina julklappar second hand. Hos Myrorna hittar du mängder av fina julklappar utan medföljande klimatavtryck som kan få en andra chans i ett nytt hem. 

 

En skräddarsydd gåva – Shabany 

När något går sönder är det bästa för miljön att försöka reparera det innan man köper nytt. Ge bort en julklapp hos skräddarna på Shabany som kan hjälpa till att ge nytt liv till favoritplaggen. 

 

Återanvändbara julklappar – Søstrene Grene 

Ge bort klimatsmarta julklappar som kan ersätta engångsartiklar i vardagen och som dessutom känns lite lyxigare. Hos Søstrene Grene hittar du flera miljövänliga produkter som till exempel festliga sugrör i metall, återanvändbara silikonlock till mat, eller flergångs bomullsdynor som går att tvätta och återanvända. 

 


Glasklar julklapp – Resq My Device 


Känner du någon med en trasig smartphone? Ge bort ett byte av glas i julklapp för att göra både din vän och miljön en tjänst. 

 

Presentkort – Emporia 

Är du osäker på vad du ska ge bort i julklapp? Undvik att köpa julklappar som kanske inte används genom att i stället ge bort ett presentkort på Emporia. På så sätt säkerställer du att personen får något de verkligen vill ha eller behöver och därmed faktiskt kommer att använda.