Tillbaka
sommarfrasch2_responsiv_1920_580

Hudvård på sommaren

Under sommaren utsätts din hud och ditt hår för större påfrestningar än vanligt. Stark sol, bad och långa dagar utomhus gör att du lätt kan känna dig uttorkad. För att minska risken för det och samtidigt behålla din sommarfräscha look kan du satsa på välgörande produkter. Din hud och ditt hår kommer att tacka dig. För huden


Solskydd. Skydda dig mot solens skadliga uva- och uvb-strålar med solskyddsmedel med hög spf. Smörj hela kroppen och glöm inte händer och fotsulor. Kom också ihåg att bättra på skyddet om du badat eller svettats mycket. 

Peeling. När du använder en exfolierande peeling tar du bort döda hudceller, vilket ger en jämnare bränna när du solar. Köp en peeling som är vitaminberikad och med olja, så är du extra snäll mot huden. Det är ännu viktigare att du använder solskydd när du har exfolierat!

Body lotion. Ha som vana att smörja in dig med body lotion eller kroppsolja varje kväll i sommar. Då håller du huden smidig och återfuktad. 

After sun. Om din hud är het och bränd efter en dag i solen är det skönt att stryka på ett lager after sun. Köp en som innehåller aloe vera, då det har en svalkande, läkande och uppfriskande effekt.

Dagcrème med spf. Det är lätt att få pigmentförändringar i den tunna huden i ansiktet. Ett sätt att motverka det är att använda en dagcrème med hög spf – och inte bara på sommaren, utan året om. Dagcrèmer med hög spf finns för alla sorters hudtyper, oavsett om du har känslig, fet eller åldrande hy. 


För håret


Hårolja. Frissigt strandhår? Krama in hårolja i topparna och låt verka under natten. 

UV-skydd. Låt alla stylande hårprodukter vila under sommaren och satsa på en leave in-kräm med uv-skydd när du är på väg till beachen. Produkter som innehåller uv-skydd är ofta multifunktionella, och är även färgbevarande, tillför glans och förebygger kluvna hårtoppar. 


Och för resten av kroppen…

Balsam. Vanligt balsam är så klart ett måste för ditt hår, men använd det också som rakkräm om du har känslig hy och lätt får röda prickar. Ett mjukgörande balsam gör att rakhyveln glider lätt samtidigt som du blir återfuktad. 

Fotkräm. Under sommaren är det extra viktigt att ta hand om fötterna. Fila bort förhårdnader, håll naglarna korta och smörj in fötterna så ofta du kan. Leta efter en fotkräm som minskar risken för blåsbildning och motverkar svettlukt. 

Ansiktsmist. En svalkande ansiktsmist med vitaminer boostar din hy, är fuktgivande och ger lyster. Det finns även med lätt brun utan sol-effekt för att ge dig ett lätt solkysst glow. 

Blotting papers. En räddare i nöden för dig som lätt får fet och oljig hy. Pressa de små pappersbitarna mot glansiga områden. Finns i flera olika varianter och prisklasser. Många innehåller även tea tree oil, som är speciellt effektivt mot acnebenägen hy.