Tillbaka
modemasten_responsiv_1920_580

Ny stil i höst – 15 plagg som flörtar med 1970-talet

Mustiga färger, glada mönster och coola siluetter. Höstens mode är inspirerat av 1970-talet och omfamnar allt från det raka maskulina till det kurvigt feminina. Vi har samlat 15 favoriter från våra välfyllda butiker. Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma. Bild från Vero Moda.


Den lilla rutiga
Hur snygg är inte den här rutiga ryggan från Don Donna? Om du har enfärgad jacka blir det här definitivt accessoaren som får dig att sticka ut i höst.
Accent, 599 kr


Markera midjan
Den lite längre kavajen med midjeskärp uppdaterar 1970-talslooken och tar den in i 2020-talet. Maxa stilen med svart polotröja och vida, raka byxor.
Bik Bok, 599 kr


Bikerjacka med rätt attityd
En lyxig mockajacka i bikermodell är alltid rätt. Extra snygg till höstens färgglada, mönstrade klänningar.
Carlings, 2 499 kr


Kort i rocken
Tänk att återvunnen polyester kan vara så här snyggt. Den här croppade jackan med dubbelknäppning är perfekt till dina höga, blåa jeans i höst.
Gina Tricot, 699 kr


Mjuk cashmere
Ett varmt tips i höst är att investera i tröjor av hög kvalitet, som den här tidlösa, kamelfärgade polotröjan i cashmere. Den håller dig garanterat varm under alla kylslagna årstider.
Indiska, 1 499 kr


Roströd favorit
Korta cardigans gjorde stor comeback redan förra året och trenden håller i sig. Favoritnotering på höstfärgen roströd och v-ringningen.
KappAhl, 399 kr


Säg hej till din nya favoritjacka
Tunna dunjackor i alla former och färger välkomnas – speciellt när de är så här coola. Extra plus för den höga kragen.
KappAhl, 899 kr


Den perfekta mixen
Lilla huset på prärien möter kontorschic och resultatet blir så här snyggt. Knytdetaljen i halsen är en favorit som adderar till retrokänslan. Klänningen finns i butik i slutet av september.
Lindex, 499 kr


Väst är bäst
Yes, det hände. Västen kom tillbaka! Låt dig inte luras av friluftslooken på denna – den är nämligen perfekt under ullkappan och adderar cool business casual till din look.
Lindex, 299 kr


Midi-klänningen saves the day
Är garderoben fylld med sommarens blusar med puffiga ärmar? Perfekt. Då införskaffar du den här plisserade klänningen och bär blusarna under.
Mango, 749 krSuit up baby!
Snabb väg till businesslooken? Satsa på en lyxig kostym med mycket flow. Den här från Stockh lm är tillverkad i tencel och är ett perfekt alternativ till dig som helst matchar kostymen med en t-shirt och ett par sneakers.
Marqet, blazer 1 299 kr, byxa 799 kr


Favorit i herrmodell
Säsonger kommer och går, men den boxiga herrocken består. Vår favorit är den här brunbeigea från Vero Moda – enkel, tidlös och snygg till det mesta.
Vero Moda, 999,95 kr


Psykadelisk paisley
Poppigt, psykadeliskt och spot on! Paisleymönstrad kommer tillbaka med besked. Den här vida brallan får oss att längta tillbaka i tiden.
Zara, 399 kr


Puffat upptill
Puffärmar är grejen. Det skapar en cool siluett och får vilket plagg som helst att kännas mer uppklätt. Att den här dessutom är tillverkad i velour gör det hela ännu mer ”wow”.
Zizzi, 499,95 kr


Västen äger!
Nu är det hög tid att våga väst! Och gärna den här dressade varianten i rostbrunt, som matchas snyggt med skira blusar under.
Zizzi, 799,95 kr