Tillbaka
hostmode_responsiv_1920_580

Så klär vi oss i höst – 5 modetrender och hur du stylar dem

Många av sommarens modetrender, som cut outs, färgglada skinnplagg och västar i olika utföranden följer med oss in i hösten. Men vi lägger också till lite afterski, en hel del denim och självklart stickade plagg! Här listar vi några av höstens nyckeltrender och hur du stylar dem snyggast.

Stort och stickat
Äntligen höst! Äntligen sweather weather! I år är stickade plagg gärna lite, eller faktiskt ganska mycket, oversize. Vi vill ha grova, tjocka och stora tröjor att nästan drunkna i. Skapa gärna en snygg kontrast genom att matcha med ett par glansiga skinnbyxor. Kabelstickat är extra rätt, något du kan fånga upp i både tröjor, klänningar och västar.


Denim, denim, denim!

Grattis alla denim lovers, nu är jeanstyget rätt i det mesta – byxor, klänningar, skjortor, jackor och kjolar. Framför allt jeansklänningen har gjort comeback och den får gärna vara i rå eller stentvättad denim. Var inte rädd att testa ”canadian tuxedo”, det vill säga att matcha denim med denim.


Vidd och volym i ärmarna

Sommarens voluminösa klänningar blir till puffiga blusar i höst. Ballongsilhuetten är alltså kvar, men den stannar vid ärmarna. Tänk dig en romantisk puffig blus till ett par kostymbyxor för kontoret eller tillsammans med jeans för en mer avslappnad look.


Afterski i finrummen

Japp, nu låter vi afterski-modet ta plats på catwalken! Men glöm svettiga pubar och jägermeister – skidchic är ledordet för stilen som fångar upp allt från stora fuskpälsar och mönstrade tjocktröjor till moonboots och färgglada balaklavor. Och här kan du verkligen gå all in – ju mer desto bättre! Stora kängor tillsammans med leggings, en oversize stickad tröja och en gigantisk fuskpäls och du är hemma! Matcha gärna med maffiga solglasögon och smycken.


Dunjackan som står ut

Känner du att afterski-looken är lite för mycket? Då kan du satsa på en statement-dunjacka istället. Dunjackan fortsätter att vara ytterplagget som sätter stilen och i år ska du inte vara för feg… I vintermörkret behöver du något som piggar upp så våga gå all in med oversize, fotlång, färgstark och i mönster.