Emporias konstvecka v.15

Vi på Emporia vill att lokal konst ska vara tillgänglig för alla, under vecka 15 (11-17 april) kommer vi därför fylla huset med konstutställningar, workshops och en LIVE-konstnär, ackompanjerad med en DJ och livegitarrist!EMPORIA ART GALLERY.
I glaskupolen ovanför gröna trappan kan ni besöka EMPORIA ART GALLERY och inspireras av stora som små konstverk från lokala konstnärer aktiva inom olika konstinriktningar.

 

ART ACADEMY by ADAM.
Har du eller någon du känner en konstintresserad själ mellan 6-12 år hemma? Onsdagen den 13 april kommer Malmökonstnären Adam Arinbjarnarson till Emporia för två spännande konstworkshops, där deltagarna får prova på två olika målartekniker! Det är helt gratis att deltaga men det finns ett begränsat antal platser så se till att boka i tid! Ni bokar genom att skicka ett mail till vår service desk med följande:
Namn
Ålder
Önskad tid (10.00 eller 14.00)
Ämne: Konstworkshop
Mail: servicecenter.emporia@steenstrom.com


LIVE-KONSTNÄR + DJ.
Den 13 och 14 april mellan 16.00-20.00 kan ni uppleva LIVE-målning av konstnären Melina Betschart vid Havsentrén på plan 1, ackompanjerad med DJ- och livegitarristen Gabriel Forsman, som utlovar svängig musik för alla!
Melina är en multikonstnär som illustrerar, målar och jobbar med konceptuell make-up. Med tatueringsyrket bakom sig, drömmer Melina om en sagoverkstad där magiska berättelser och bilder ska få lov att ta form. Som på alla pelarna på Umami District (Emporias mattorg). Melina andas och lever i skapandets värld.IVANKA PERCAN & TILLSKÄRARAKADEMIN.
Bredvid Bärnstenstrappan på plan 3 kan ni uppleva Malmöbaserade designern Ivanka Percan och Tillskärarakademins kreativa utställning med tavlor och konstnärliga outfits.
Ivankas motiv är oftast inspirerade av modebranschen där Ivanka har arbetat hela hennes yrkesliv som designer och lärare på olika designskolor.
Canvastavlorna är ritade digitalt med inslag av detaljer ritade för hand. En del av motiven är skapade i Photoshop där olika bilder vävs in och skapar ett nytt uttryck.

Utställningen är öppen följande tider:
Måndag
Kl. 15.00-18.30
Tisdag - Skärtorsdag
kl. 11.30-18.00
Långfredag-Annandagpåsk
kl. 11.00-17.00


Vi ses på Emporia!