uteplats3_responsiv_1920_580

13 budgetfavoriter till uteplatsen

Har du balkong eller uteplats är det hög tid att göra den sommarfin. Börja med att sopa och såpa trall, torka av utemöbler med en fuktig trasa för att sedan se vad som behövs för att få till den rätta sommarkänslan. Vi har samlat ihop 13 soliga budgettips som snabbt och effektivt höjer stämningen hela säsongen. Bild från Lagerhaus.

 

Ljust litet bord i metall

Oavsett om du har mycket eller lite utrymme på din uteplats är ett litet bord alltid välkommet. Det här pudriga bordet i metall är perfekt avställningsyta till kaffekoppen eller blomkrukan.

Lagerhaus, 300 kr

Puffa till det

Fixa häng för hela familjen med sköna, låga puffar i tåligt sjögräs. De funkar som ett perfekt komplement till utomhusstolar och solstolar och bidrar med skön loungekänsla på uteplatsen.

Lagerhaus, 400 kr

 

Väck trädgårdsmästaren i dig

Har du minimalt med yta men drömmer om en prunkande kryddträdgård? Då är det här mini-växthuset perfekt för dig! Ett grymt budgettips till dig som vill odla basilika, sallad eller ge dina sticklingar maximalt med kärlek.

Lagerhaus, 250 kr

 

Bänka dig med Bengt

Säg hej till Bengt, en närmast idealisk sittbänk i metall. Med sina 112 cm får Bengt plats nästan var som helst och erbjuder en smart sittplats för lata dagar på uteplatsen. Lagerhaus, 600 kr

 

All inclusive-sandal

Enkelt tips för att öka gästvänligheten på din uteplats! Fixa lånesandaler till dig och alla semestersugna gäster!

Flying tiger Copenhagen, 70 kr

 

Kyliga kvällar

Dagarna i maj är heta, kvällarna … not so much. Råd bot på kyliga sommarkvällar genom att bunkra upp med massor av mysiga filtar.

Flying tiger Copenhagen, 150 kr

Paradisisk känsla

Vem älskar inte snygga textilier? Hemtex kallar duken i det här mönstret för ”paradis”, en känsla man gärna vill uppnå. Att den är avtorkningsbar är ett extra plus.

Hemtex, 349 kr

Rätta ränder

Skapa inomhuskänsla utomhus med textilier. Fyll på med sköna kuddar i olika storlekar, mönster och material. Och varför inte börja med den här klassiska randiga varianten?

Hemtex, 299 kr

 

Blomsterregn

Amplar ger en fin inramning till uteplatsen eller balkongen. Vill du ha ett färgsprakande blomsterregn ska du satsa på petunior. Är gröna växter din favorit väljer du murgröna eller penningblad.

Hemtex, 149 kr

 

Bra ljussättning

Långlivad LED-belysning är ett ljust tips till dig som vill ha utomhusbelysning som håller länge. Vi diggar den här bärbara ljuskällan.  

Søstrene Grene, 202 kr

 

Lyft dina blommor

Tips från coachen: sätt fokus på vårens planteringar och gruppera dem fint. Välj krukor i olika storlekar och höjder för att skapa en grön oas.

Søstrene Grene, 212 kr

 

Ljus mysfaktor

Pryd uteplatsen med ljuslyktor i olika storlekar och material. Den här snygga lyktan i skandinavisk stil mysbelyser på helt rätt sätt.

Søstrene Grene, 195 kr

 

H

Smart sideboard

Ett litet bord har alltid en plats. Det här flätade bordet är perfekt för kaffekoppen eller blomkrukan. Dessutom rymmer den extra filtar för kvällskylan.

Søstrene Grene, 348 kr