Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Röda nyanser, 1990-tal och 5 andra inredningstrender att ha koll på i år

Trender03/01/2019

Nytt år och nya trender. Men vilka heminredningstrender gäller i år? Vi spanar in färgstarka mönster, svampade väggar och årets måste-möbel.

7 inredningstrender 2019

1.    1990-tal. Eftersom 1990-talet har dominerat länge inom mode- och beautyvärlden är det helt naturligt att även heminredningen följer i samma spår. Svampade väggar i ockra eller blått låter kanske ruggigt, men om du köper kalkfärg tar du trenden till 2010-talet. Tänk även färgade dricksglas, glasbord och varma röda och bruna nyanser, så plockar du det bästa från 1990-talet.

2.    Mönster från naturen. Exotiska blommor och läcker leopard. Plymmönster och stiliga djur. Hämta inspiration från naturen och släpp in vilda mönster i din inredning.

3.    Maxade och minimalistiska material. Marmor och sammet är fortfarande heta material som ger lyxkänsla till inredningen. Minst lika lyxigt och trendigt, men i andra änden av prålighetsskalan, finns kalksten och obehandlat trä. Med andra ord – materialtrenderna är ytterligheter, men det betyder inte att du inte kan blanda dem med varandra.

4.    Härlig palett. En trend är de varma röda och bruna nyanserna. En annan är de brända pastellerna som har blivit svensk standard de senaste åren. Ytterligare en färgtrend är blått och grönt, som för tankarna till havet. Och gult, som är en härlig popfärg, kommer att synas mycket i vår och sommar.

5.    Fyll på med textilier. I år fyller vi rummen med maffiga textilier som ger hemmet en ombonad känsla. Stora, mönstrade mattor och gardiner som sträcker sig hela vägen från taket ner mot golvet.

6.    Maffiga bord. Läckert skulpterade soffbord med högblanka ytor eller stora glasbord med grova ben. Det lilla nätta bordet som ber om ursäkt för sig byts ut mot det maffiga extra-allt-bordet som blir hemmets naturliga mittpunkt.

7.    Blommor av alla dess slag. Den gröna trenden fortsätter och vad som blir ännu tydligare i år är att vi inte bara fyller hemmet med levande blommor. Du kan till exempel skippa inköpet av nästa bukett och låta den gamla stå kvar i vasen och torka ut. Torkade blommor är nämligen riktigt trendigt just nu. En annan blomtrend, som må låta lite smågalen, är konstväxter. Alltså konstgjorda växter som ändå ser realistiska ut. Stort plus för dig som saknar gröna fingrar.

Av Emporia

Hitta heminredningen på

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10-20

Kontakt

040-13 04 36
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag kl 9-20             Lördag - Söndag kl 10-20 Helgdagar samt röda dagar kl 10-20

Kontakt

040-650 12 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 06 66
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-653 00 01

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top