Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Ledsnat på gymmet? 5 andra (roliga!) aktiviteter för dig som vill komma i gång

livsstil27/08/2019

Är du trött på gymmet och orkar inte se ett enda #fitspiration-inlägg till på Instagram? Det gör inget! Det finns så många andra roliga sätt att aktivera dig på och som gör gott för både kropp och själ.

Fem smarta sätt att aktivera kroppen på

  1. Ut och klubba. Vem älskar inte att dansa? Det är dessutom riktigt bra och rolig träning. Antingen går du loss på nattklubben eller så bokar du in dig på ett danspass. De stora fördelarna är att din balans och koordination förbättras, dina leder och muskler blir mer smidiga och du ökar din rörlighet.

  2. Trädgårdsarbete. Perfekt om du känner dig stressad och uppe i varv. Studier har nämligen visat att trädgårdsarbete kan ha samma avkopplande effekt som att läsa en bok eller krypa upp i soffan. Dessutom stärker det dina muskler och leder på ett skonsamt sätt samtidigt som det ökar din blodcirkulation.

  3. Stå och gå på jobbet. Om du har ett kontorsarbete är det ett stort plus om du kan variera dig mellan att sitta och stå, då mår kroppen som allra bäst. Har ni ofta långdragna möten kan du föreslå att ni har gående möten istället, eller åtminstone bryter halvvägs igenom för en bensträckare. Att stå och gå mer i din vardag är ett effektivt sätt att minska risken för folksjukdomar, som diabetes typ 2 och hjärt-kärlsjukdomar. Ytterligare ett plus är att det leder till ökad energi.

  4. Shoppa. På med bekväma skor och sätt i gång. Att shoppa innebär för det mesta att du går och står, en perfekt lågintensiv träningsform som förbättrar matsmältningen, ökar produktionen av endorfiner och minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar.

  5. Bada bastu. Har du inte egen bastu kan det vara värt att gå på badhuset eller gymmet enbart för bastuns skull. Dina muskler slappnar av, du förbränner ungefär lika många kalorier på en timme som om du sprungit sex kilometer och dessutom gör värmen att din kropp producerar extra mycket endorfiner. Bastu är grejen, helt enkelt.

Bonus för medlemmar i MyPlays

Handla fem gånger på Accent och få 20 % på ett helt köp.
Handla tio gånger på Flying Tiger Copenhagen och få en surprisebag.
Handla fem gånger på Intersport och få ett presentkort värt 50 kr.
Handla 20 gånger på Ica Kvantum så bjuder vi på ett paket kaffe.

Ladda ner vår app och gå med i MyPlays i dag
https://app.goloyal.se/emporia

Av Emporia

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 12 22
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

0722-54 31 62
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 07 - 22 Avvikelser kan förekomma vid helger

Kontakt

040-651 80 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag-söndag 10-20

Kontakt

040-663 06 60

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top