Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Vilket lopp passar dig? 5 roliga och tuffa utmaningar för 2019

livsstil20/12/2018

Varva en motocrossbana, stänkas ner i färg eller springa på små skogsstigar? Det låter kanske mer tufft än roligt, men känslan efter en fysisk utmaning är obeskrivligt skön. Här är fem lopp för dig som har som nyårslöfte att vara mer aktiv 2019 – och utrustningen du måste investera i.

5 annorlunda lopp i närheten av dig

9 februari: Winter Cross Run – samla hästkrafterna
På motocrossbanan Svampabanan i Tomelilla har du nu möjlighet till en fet utmaning … banan är fyra kilometer och bjuder på 100 höjdmeter med intensiva backar och mjukt underlag. Loppet ingår i Gripenserien, med totalt fem terränglopp runt om i Skåne.
http://www.wintercrossrun.se/

3 mars: Stävie Trail – slingrande spår i skogen
I början av mars är vädret opålitligt och du kan vakna till antingen barmark och strålande sol eller ett tungt lager av snö och grå himmel. Det är med den osäkerheten du anmäler dig till trailloppet Stävie Trail, som leder dig rakt ut i skogen på små, slingrande spår i skogen. Oavsett väder är ett djupt andetag och lite pannben ett måste att ta med sig till starten. Kör antingen ett varv, 6,5 kilometer, eller två!
http://stavietrail.se/ 

11­–12 maj: Toughest – hinderlopp för vältränade
Som att springa 8 kilometer inte är tufft nog så ingår det dessutom att du ska ta dig igenom 40 hinder. Lerbad, repklättring, balansbräda och ninjahopp är bara några av de hinder du måste klara av. Och missar du ett hinder blir det straff! Aj! Vill du ta med dig barnen finns det även en enklare familjebana. Platsen är Ribersborgsstranden.  
http://www.toughest.se/

25 maj: Color Obstacle Rush – partylopp för hela familjen
Folkfest med färg på Jägersro! Det här smågalna partyloppet bjuder på hinder, skum, musik och färg … och så klart fem kilometers peppig löpning. Även barn över 12 år får delta, så varför inte göra det till en heldag för familjen?
https://www.colorobstaclerush.se/

31 december: Sylvesterloppet – myslopp inför det nya året
Det här loppet handlar mer om att ha det roligt och se fram emot det nya året än att slå personbästa. Det serveras glögg och pepparkakor och så lottas priserna ut. Den bästa träningen är både den som blir av och den som gör dig varm om hjärtat, och det gör verkligen det här loppet. Här finns det bara pepp! Loppet går runt Pildammsparken och du väljer att springa ett varv, 2,7 kilometer, eller två.
http://heleneholmsif.se/langlopning/tavling/sylvesterloppet/

Tips! Rätt utrustad för lopp och träning

  • Visselpipa. Om du är ute på traillopp eller ultramarathondistans och något händer kan en visselpipa vara bra om du vill göra dig hörd.
  • Pannlampa. Behövs troligtvis inte vid stadsloppen och hinderbanorna. Men återigen, ska du på traillopp, långdistanslopp eller sticka ut och träna på kvällen är det lika bra att ha med en pannlampa.
  • Handskar. Till hinderbaneloppen köper du ett par handskar med ordentligt grepp.
  • Energigel eller flytande energitillskott. Perfekt boost under längre tävlingar. Men kom ihåg att prova ut vilken sort som passar dig och hur ofta du behöver påfyllning innan det är dags för lopp.
  • Träningsklocka. Optimera din träning med hjälp av en träningsklocka som mäter både distans och puls.
  • Camelback eller vätskebälte. De flesta lopp har vätskekontroller, men behöver du fylla på depåerna oftare har du med dig vatten i ett vätskebälte eller en camelback, som du har på ryggen.

Av Emporia

Hitta rätt utrustning för utmaningarna

Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag kl 9-20             Lördag - Söndag kl 10-20 Helgdagar samt röda dagar kl 10-20

Kontakt

040-650 12 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag-söndag 10-20

Kontakt

040-663 06 60
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

010-452 84 49

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top