Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Vapiano Emporia – modern italiensk restaurang i Malmö

livsstil07/07/2019

På Vapiano i Malmö, Emporia kan du välja bland italienska specialiteter som antipasti, pasta, sallad, risotto och pizza. Maten lagas framför dig i ett show kitchen och allt du köper registreras på ett kort som fungerar som en elektronisk nota.

Ångan stiger från pastavattnet. Olivoljan fräser i stekpannan. När du beställt din mat går det fort – och allt sker framför dina ögon. På Vapiano Malmö lagas den italienska maten i ett show kitchen, där du kan följa kockens alla steg.
Oavsett om du är här på after work eller tar restaurangbesöket som en efterlängtad paus under din shoppingrunda är Vapiano en utsökt italiensk oas.

Modern restaurang

Vapiano i Malmö öppnade på Emporia samtidigt som köpcentrumet invigdes. Den stora restaurangen har både en loungedel och restaurangdel.
Är det första gången du besöker Vapiano kan det vara bra att veta att restaurangen skiljer sig lite från andra restauranger. När du kommer till Vapiano får du ett kort, där du sedan registrerar alla dina köp. När du är klar tar du med dig kortet till kassan vid ingången och betalar. Risk för krångel när du och dina vänner ska splitta en nota är med andra ord liten.

Vapiano Malmö – det goda italienska köket

Vapiano Malmö erbjuder bland krämig pasta, spröd pizza, perfekt tillagad risotto, krispig sallad – eller varför inte italienska plockrätter, en klassisk antipasti? Håll även utkik efter ”specials” på menyn – de rätter som byts ut varje kvartal och innehåller säsongens bästa råvaror.
Glutenintolerant eller vegetarian? Det är inga problem på Vapiano, där all mat lagas på plats och menyn är anpassad för olika kosthållningar. Är du sugen på något sött efter maten har du kommit helt rätt. Även efterätterna på Vapiano är hämtade ur det italienska köket. Vad sägs om en vaniljpannacotta med jordgubbssås, en fluffig crema di fragola gjord på mascarpone, en cheesecake gjord på vit choklad och lemon curd spetsad med limoncello, en klassisk tiramisu eller ”death by chocolate” – ett solklart kakval för chokoholisten.
Vapiano Malmö har fullständiga rättigheter och kan erbjuda allt från bubblande prosecco till öl, vin och cocktails. Bland de alkoholfria alternativen finns mocktails, cider, iste, läsk och italienskt bordsvatten.

Det bästa från Vapiano Malmö

Hur skulle de som jobbar på Vapiano Malmö beskriva restaurangen? Vi frågade My Höltén, assisterande restaurangchef:
– På Vapiano Malmö är det bra stämning och hemtrevligt! Jag tror våra gäster märker att vi som jobbar här trivs och månar om att deras besök ska bli så bra som möjligt.
De många valmöjligheterna på menyn kan så klart göra beställningen svår, men My Höltén tvekar inte att rekommenderas sina favoriter:
– Till förrätt väljer jag carpaccio med tryffelolja och tryffelpecorino. Den är ett måste för tryffelälskaren! Om jag tar pasta till huvudrätt väljer jag Pomodoro burrata, en smakrik tomatsås med chili, vitlök och basilika och toppad med en krämig burrata. Till efterrätt brukar jag vanligtvis inte välja cheesecake, men vår cheesecake al limone är så otroligt fluffig och god att den inte går att låta bli.

Öppettider Vapiano Malmö

Vapiano Malmö, Emporia har öppet varje dag, måndag till söndag, mellan 10 och 23. Du behöver inte boka bord.
Och du, glöm inte att hålla utkik efter gummibjörnarna vid kassan. En perfekt, söt avslutning på en perfekt måltid.

Av Emporia

Välkommen till

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 23  

Kontakt

040-643 95 40

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top