Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Träna hemma: Så enkelt är det att komma i gång

Trender10/08/2017

För många är hösten lika med nystart. Men vänta lite till med att förnya ditt gymkort. Att träna hemma är också effektivt – om det görs på rätt sätt. Behöver du inspiration finns det gott om appar och det är lätt att hitta en som passar just dig. Här är några tips för dig som vill komma i gång med hemmaträningen. Utrustningen hittar du på Emporia. Välkommen in! 

Att träna några gånger i veckan är nyttigt. Och inte bara för din kropp. Flera studier visar att träning även har en positiv effekt på hjärnan och funktioner som minne, koncentration och kreativitet. Men känner du dig lite ur gängorna efter sommaren och vill mjukstarta träningen kan det vara en idé att testa att träna hemma. Kom ihåg att det ofta är enkelt att börja träna men desto svårare att fortsätta. Sätt därför realistiska mål med din träning och våga variera dina övningar. Då blir det roligare!   

 

Fem tips: Så kommer du i gång

 

Ett stort plus med att träna hemma är att du inte behöver ta dig någonstans. Allt du behöver finns inom räckhåll. Här kommer några tips på hur du snabbt och enkelt kommer i gång med träningen hemma. 

  • Träningsform. Börja med att fundera på vad du vill träna. Är det rörlighet, styrka eller kondition? Det finns många övningar för dig som vill få upp flåset eller öka din muskelmassa.
  • Utrustning. Börja enkelt – men satsa på en yogamatta så att du slipper ligga direkt på golvet. Ett träningsgummiband är också ett effektivt och billigt redskap som kan användas för hela kroppen.
  • Appar. En app kan hjälpa dig att hitta rätt övningar och skapa ett långsiktigt mål. Det finns oändligt många träningsappar med övningar du kan göra utan utrustning. Yogastudio har färdiga yogapass, Försvarsmaktens träningsklubb släpper ett nytt pass om dagen och 7 minute workout training challenge utmanar dig att träna sju minuter om dagen i sju månader – det enda du behöver är din kropp, en vägg och en stol.
  • Pepp. Är det musiken som gör dig peppad? Att få kika på din favoritserie samtidigt som du tränar? Eller möjligheten att träna med din partner eller dina barn? Allt det här kan du styra över hemma.
  • Tid. Även om du tränar hemma är det viktigt att avsätta tid för det. Det positiva med att träna hemma är att du lätt kan anpassa dig efter dina tider, istället för gymmets öppettider. Känn efter när du kan ge mest – är det på morgonen, kvällen eller mitt på dagen?

Lycka till med träningen! 
#LetsPlayEmporia #Emporia #MYPLAYS 

Av Emporia

Här hittar du allt till hemmagymmet

Visa på karta

Öppettider

Måndag-söndag 10-20

Kontakt

040-663 06 60
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

010-452 84 49
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-601 96 10

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top