Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Tips! Så gör du ditt vardagsrum mysigare

Trender26/10/2017

Tycker du att det är något som saknas i ditt vardagsrum? Kanske är det inte lika mysigt och ombonat som du vill att det ska vara? Att inreda ett rum och få det att lira med resten av ditt hem tar tid och oftast är det de små detaljerna som gör helheten. Här är fem tips att tänka på när du inreder vardagsrummet.  Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma.

Av Emporia

Fokus på väggen

Hur pryder du väggarna i ditt vardagsrum? I de flesta vardagsrum har tv:n och bokhyllan sina givna platser. Men vad gör du med väggarna som blir kvar? Att skapa en tavelvägg är ett sätt att dra blickfånget till en vägg. Motiven kanske du redan har hemma? Barnteckningar, tidningssidor, tapetbitar och tygstuvar blir till ren konst efter en inramning. 

Av Emporia

Textilier är allt

I ett vardagsrum är mycket textilier ett måste. Släng ett fårskinn över fåtöljen, samla ett gäng kuddar i olika färger och mönster i soffan och självklart – en matta som ramar in sittplatserna och får rummet att kännas som en helhet. Välj färg eller mönster på mattan noggrant, och satsa gärna på en lite större matta. En generös matta i vardagsrummet är alltid en tiopoängare!

Av Emporia

Ljusa tider

I ett vardagsrum kan du ha upp till tio ljuskällor. En stor taklampa mitt i rummet är standard för de flesta. Men glöm inte att portionera ut mysbelysning runt om i rummet. Har du höga fönster är det givet att hänga mindre ljuskällor där. Om du har ett sideboard dekorerar du det med en läcker lampfot. I bokhyllan kan du fästa mindre, riktbara läslampor. Glöm inte heller att plocka fram ljuslyktor och ljusstakar när det blir mörkare ute.  

Av Emporia

Maxa färger, mönster och material

I början av 2000-talet blev det närmast obligatoriskt att inreda med så få färger som möjligt. Du minns kanske alla svartvita hem med en eller max två accentfärger? De tiderna är förbi och inget rum är så tacksamt att färg- och mönstermaxa som vardagsrummet. Mörkgrönt, smutsrosa, blommigt – våga ta ut svängarna. Och blanda gärna material: det finns gott om sammet, skinn och fårskinn i butikerna i höst. Är du osäker på var du ska börja? Köp några färgstarka sammetskuddar, en maffig vas eller kruka att ha en ormbunke i och gör ett stilleben med ljus och prydnadssaker på ett gammalt silverfat.  

Av Emporia

Bortom geometri och symmetri

Hur ser egentligen ditt vardagsrum ut? Är det långsmalt, eller mer kvadratiskt? Är det stort nog att dela in i olika sektioner? Ett vanligt misstag när man inreder vardagsrummet är att ställa alla möbler längs väggarna – och bara köpa fyrkantiga möbler. Resultatet blir ett rum som ser ut som Tetris. Vad händer om du flyttar in fåtöljerna mot rummets mitt, köper ett runt vardagsrumsbord, förvandlar ett outnyttjat hörn till läsvrå och ställer soffan lite på sniskan i ett hörn? 

Av Emporia

Hitta detaljerna till vardagsrummet hos oss

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 06 66
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-605 68 37

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top