Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Stylistens bästa tips: Så sätter du stilen på jobbet

Trender16/08/2018

Proffsig, smart och snygg. Vad signalerar du med dina kläder på arbetsplatsen? Emporias stylist och personal shopper Bernardica Bröddén tipsar om hur du hittar rätt look till jobbet. 

– När mina klienter ber mig om hjälp att uppdatera sin jobbgarderob brukar jag be dem om att se sig omkring på sin arbetsplats – vilken företagskultur råder? Vad har du för stil? Och det viktigaste av allt, vad vill du förmedla i din yrkesroll?
Det säger Bernardica Bröddén, stylist och personal shopper på bland annat Emporia. Hon tycker inte att det är fel att applicera sin personliga stil på jobbgarderoben, men hon menar att det bör göras med finess. Speciellt om du har ett arbete med klädkod, många utlandsbesök eller kundkontakt.
– Du skapar ett snyggt helhetsintryck om du har välputsade skor, en snygg väska och få men enkla accessoarer, säger hon.

Dressat eller inte?

Om du arbetar på ett företag med klädkod är det viktigt att följa den. Om det är dressad kostym som gäller satsar du på tre set med kavaj, kjol och byxa, så att du lätt kan variera dig. Och våga välj en annan kostymfärg än svart – marinblått, duvblått, grått, mullvadsgrått eller mörkt vinröd är färger som ger både ett stilsäkert och proffsigt intryck.
– Om du inte behöver ha kostym på jobbet väljer du välsittande jeans, snygga koftor eller innejackor och matchande toppar till. Är det kallt kan du ha en lyxig poncho över dig. Mitt råd är att ha minst tio blusar eller toppar i garderoben som du använder på jobbet. Ha också en handfull udda kavajer, som du lätt kan slänga över dig om du till exempel har ett viktigt möte, säger Bernardica Bröddén.

De viktiga accessoarerna

Bernardica Bröddén återkommer till de viktiga accessoarerna. Hon anser att skor med klack är att föredra, och speciellt de dagar du har klänning eller kjol på dig. Smycken, manikyrerade naglar och en sjal är detaljer som kan pigga upp jobbstilen och sätta personliga prägel på en klädkod.
Hon har också några andra goda råd på vägen:
– Välj kläder som sitter bra på din kropp och som du trivs i. Ofta hittar du ett märke vars snitt och skärningar funkar bra på just dig.
Nedan följer ytterligare några tips!

Fem tips för en smartare jobbgarderob

  1. Företagskultur. Lär känna din arbetsplats och de eventuella klädkoder som gäller. Reser du utomlands? Träffar du kunder? Vilken roll har du? Det spelar in för hur du ska klä dig.
  2. Våga färg. Tänk gärna bortom helsvart. Ska du köpa kostym kan du testa marinblått, mullvadsgrått eller mörkt vinröd. 
  3. Hel och ren. Helhetsintrycket sitter ofta i de små detaljerna. Välskötta naglar, tvättat hår, snygga skor och snygg väska gör mycket. Och glöm inte att sprätta upp sprunden baktill på kavajen!
  4. Klackar. Använd klackar till klänning och kjol. Det finns många fotriktiga klackar, från till exempel Clarks eller Ecco. 
  5. Necessär. Ha alltid en liten necessär med små nödvändigheter i jobbväskan, om du hamnar på en spontan after work eller i ett viktigt möte. Rouge, läppstift, foundation, parfym, tandpetare, skavsårsplåster, torrschampo och borste är sådant du kan ha med dig.

Av Emporia

Din nya jobbstil hittar du på

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

033-14 00 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-619 55 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 23 78
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 04 65
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 10 18

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top