Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Stövlettguide – 7 heta trendmodeller och hur du bär upp dem

Trender13/09/2018

Ankelboots och stövletter är ett lika säkert hösttecken som att löven börjar skifta färg. Är du sugen på att uppdatera din skogarderob med de senaste trenderna finns det mycket att välja bland i Emporias butiker. För att göra valet enkel för dig kan du följa vår skoguide, med sju heta trender och hur du matchar dem.

Taxklack eller klossklack? Sobert svarta eller kaxigt färgstarka? Rätt stövlett kan göra hela din outfit och som tur är finns de just nu i alla tänkbara varianter. Söker du ett par klassiskt kvinnliga stövletter väljer du ett par enkla svarta med moderiktiga detaljer som spännen eller klossklackar. Vill du höja modegraden ett snäpp satsar du på lackboots, sock boots i en stark färg eller tuffa cowboy-inspirerade boots.

Hitta rätt trend för dig 

Den mångsidiga ankelstövletten matchas snyggt till de flesta stilar och plagg. Extra snyggt i år är att bära en spetsig stövlett med mom-jeans eller ett par trendiga sock boots ihop med en vadlång kjol eller klänning.
Trivs du i kortare klänning kan du med fördel rocka den ihop med ett par söta strumpor som sticker upp ur skaftet på dina ankelstövletter. Det finns egentligen inga don’ts när det gäller stövletten i år, utan följ din egen smak och stil. Men vill du veta vilka trender som gäller har vi samlat några av dem här.  

Vita. Vårens trendsko får följa med in i höst och den har ofta bred klack och lätt spetsig tå. Skon i sig andas 60-tal, men när det kommer till att matcha kläder får du gärna tänka 2018. Ett par klassiskt raka blåjeans, en enkel t-shirt och en militärgrön skjortjacka är snyggt casual till. Men den vita stövletten är även ett perfekt sällskap till minikjolar och sommarens blommiga volangklänningar. 

Lack. Lacktrenden smög sig in redan i våras, men nu till hösten kommer den verkligen till sin rätt. Är du kontorsproper och vill piffa en strikt outfit är svarta lackboots rätt väg att gå. Vill du gå all in matchar du lackboots med en lika trendig trenchcoat i lack.

Spännen. Ett tag var det dragkedjor som gällde, men nu är det de stora spännenas år. Ett par enkla, stilrena boots med ett stort, runt spänne blir ett smycke i sig och gör din outfit till en självklar helhet.

Cowboy. En lätt cowboy-inspirerad stövlett är en trend som kommer och går. Nu är den på gång igen och den lätt fyrkantiga tån, låga klacken och detaljerna i form av spännen och nitar är extra snyggt till ankelkorta jeans och skinnjacka. 

Klossklack. Den fyrkantiga klossklacken är oftast inte så hög och gör sig därför perfekt på vardagsskon. Ett par i mocka blir extra fint till höstens knälånga kjolar och klänningar i dova färger och mönster.

Kilklack. Den bekväma kilklacken är perfekt på vardagsskon, tänk gärna extra mycket platå och smalt skaft. Det skapar en snygg siluett till bootcut-jeans eller strumpbyxor och klänning.

Sock boot. Stövletten som har ett strumpliknande skaft är perfekt till midikjolar eller croppade byxor. Och köp gärna ett par i en knallig färg eller mönster – det kan lyfta vilken outfit som helst.

Av Emporia

Höstens heta stövletter hittar du på

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10-20

Kontakt

040-13 09 85
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 09 16
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-37 02 03
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 09 37
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

010-498 00 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 09 17

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top