Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Smartare shopping: Så blir du ett reaproffs

Trender04/01/2018

Rean är i gång och butikerna är fyllda med fynd och nedsatta varor. Men vad ska du hålla utkik efter bland reaplaggen? Här är våra bästa tips.

Det är vanligt att bläddra bland galgarna på rean och fastna mer för prislappen än plagget. Men vill du göra hållbara fynd som du kommer att ha stor användning för gäller det att tänka till. Följ checklistan och välkommen in till Emporia för smartare och roligare rea!

Checklista: Så gör du bättre reafynd 

 • Planera. Gå igenom din garderob innan du shoppar. Fundera på vad för typ av plagg du saknar och vilka plagg du redan har för många av. Ett klassiskt misstag är att köpa samma typ av plagg om och om igen.
   
 • Rätt fyndläge. Har du is i magen? Våga vänta tills plaggen sätts ned från 30 procent till 50. Men väntar du till 70 procent är risken stor att dina favoriter är borta.
   
 • Tänk trend. Basplagg i all ära. Men på rean har du ofta god chans att fynda trendplagg som är snygga även nästa säsong.
   
 • Rätt storlek. Du ska aldrig tumma på storlek och passform när du handlar på rea, oavsett hur billigt plagget är. Om plagget inte passar nu kommer det med största sannolikhet inte att passa sen.
   
 • Satsa på underkläder. Eftersom underkläder sällan är lika trendkänsligt som vanliga kläder kan du passa på att köpa lite lyxigare underkläder på rean.
   
 • Spara kvitto. Fråga om det är öppet köp eller bytesrätt på det du köper, och behåll alltid kvittot. Kom även ihåg att du kan reklamera ditt reafynd, om du upptäcker att det är trasigt – oavsett butikens regler gällande öppet köp.

Av Emporia

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top