Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Shopping Malmö – här är 8 tips du inte vill missa

livsstil21/07/2019

Malmö är den lilla storstaden som har allt för den som älskar shopping. Vi listar de hetaste shoppingkvarteren, de bästa marknaderna och butikerna som är värda ett besök.

  1. Grönsaksmarknaden på Möllevångstorget 

Torghandeln på Möllevångstorget, eller ”Möllan” som det kallas i folkmun, är en upplevelse vare sig man ska handla något eller inte. Här pågår den färgstarka och ibland lite bullriga kommersen fram till klockan 15 alla dagar utom söndagar. Den som vill uppleva kakafonin på håll kan välja mellan restauranger och uteserveringar med menyer från världens alla hörn, runt torget. Kaffet intas stående på Kaffebaren på Möllan, ett litet krypin i ett av torgets hörn. 

  1. Emporia 

I den expansiva stadsdelen Hyllie ligger ett av Skandinaviens största köpcentrum – Emporia, dit man enkelt tar sig på några minuter från centrala Malmö med bil, tåg eller buss. Här finns ett digert utbud av butiker under ett och samma tak. Shoppa high end-märken på Room 1006 och Glensia, botanisera bland nordisk design på Illums Bolighus och släpp lös din inre nörd på OvrHypd. Vill du hellre shoppa på de stora kedjorna finns så klart allt från H&M till Vila och Lindex – jämte små nischbutiker som Victoria’s secret och Apple store.
Om du behöver fylla på med energi under shoppingrundan är utbudet av restauranger och caféer stort. Hamburgare, sushi, dumplings … eller varför inte en fransk galette?
Missa inte heller Emporias takpark, som tar shoppingupplevelsen till en ny nivå och är en perfekt plats att avnjuta take away-kaffet på. Sommartid arrangeras det kostnadsfri yoga och zumba här – med milsvid utsikt över Malmö och Öresund. 

  1. Huvudstråken

Malmös shoppinggator sträcker sig från Stortorget längs Södergatan, Skomakaregatan och Baltzarsgatan via Gustav Adolfs torg. Därefter löper stråket vidare längs Södra Förstadsgatan och kvarteret Möllevången. Avverkar man alltsammans på en gång kommer stegräknaren garanterat att leverera ett glatt resultat. Och förmodligen blir det en hel del shopping längs vägen. Utbudet och variationen är stor, från några av landets främsta kedjor, till mindre specialbutiker. Vad sägs om en science fiction-bokhandel eller en butik helt inriktad på lakrits?

  1. Fiskehoddorna 

Malmöregionens största marknadsplats för handel med fisk och skaldjur kallas fiskehoddorna och ligger i hjärtat av Malmö, på Banérskajen vid Malmö museum. Vid de rödmålade små hoddorna pågår försäljningen några timmar varje förmiddag. Nyligen invigdes hoddornas första servering för den som vill avnjuta en havsinspirerad lunch på plats. Har du inte tid att stanna köper du med dig ett gäng lokalproducerade sillinläggningar och en bit rökt lax. Mums

  1. Friisgatan 

Friisgatan har under de senaste åren blivit allt mer livlig. Här hittar du kulturhuset Mazetti, biografen Panora samt ett gäng små nischade butiker och trevliga uteserveringar. Designbutiken Hipstore och klädbutiken Folk är ett par måsten liksom den franska delikatessbutiken. 
Mellan april och oktober omvandlas området till sommargata då biltrafik förbjuds och grönska, sittplatser och uteserveringar ges mer utrymme för att öka stads- och folklivet.  

  1. Mitt Möllan 

Ett stenkast från Möllevångstorget ligger Mitt Möllan – en levande mötesplats i hjärtat av Möllevången där kreativa personer och företag har gjort gemensam sak under ett och samma tak. Här finns lokal design – tillverkad i huset eller runt hörnet, och en mängd små konceptbutiker. Det säljs både vintage och nyproducerat mode. Här finns även skräddare och skomakare – och inte minst en spännande food court med allt från italienska surdegspizzor till vietnamesisk vardagsmat. 

  1. Davidshall 

Kvarteren runt Davidshallstorg i centrala Malmö är bland de hetaste när det kommer till modebutiker. Här finns bland annat Liebling som är specialiserad på hållbart mode, och jeanskedjan Nudie. Meloa är en liten välsorterad butik med damkläder precis som Gry runt hörnet. Kring torget finns även hattbutik, florist, urmakare och ett gäng trevliga restauranger och vinbarer.

  1. Gamla Väster 

Det är lätt att missa pittoreska Gamla Väster, som visserligen ligger mitt inne i stan men som ofta hamnar i skymundan av de stora shoppingstråken. Börja med att spana in det lokala hantverket vid Form/Design Center vid Lilla torg där man samlar det bästa inom skandinavisk design. Fortsätt sedan in i de gamla kvarteren. Längs kullerstensgatorna dyker de små butikerna upp som ett pärlband. När du tröttnar på shopping är detta samtidigt en lugn oas med små kullerstensgator och gamla restaurerade hus med prunkande rosenrabatter. I kvarteren finns dessutom några av stadens bästa restauranger, som Vollmers, Embassy of Sagrantinia, Västergatan och Namu. 

Av Emporia

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top