Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Så får du dina skor att hålla längre

Trender28/09/2017

Så får du dina skor att hålla längreSlaskigt höstväder med regn och rusk sätter sina spår på dina skor. Vill du att dina skor ska hålla sig längre än bara en säsong är det därför viktigt med rätt skovård. Här har vi samlat några tips på hur du gör!

Skovård tar lite tid och kräver rätt produkter. Men att vårda sina skor är ett effektivt sätt att förlänga deras livstid samtidigt som du håller dem hela och snygga. I våra skobutiker hittar du rätt produkter för alla sorts skor. 

 

Så rengör du dina skinnskor

  • Hur ofta? En del hävdar att skor mår bäst av att rengöras och putsas upp så ofta som efter var tionde användning. Efter behov men minst två, tre gånger per säsong är annars en bra riktlinje.
  • Rengöring. Använd en tvättsvamp och skorengöring för att rengöra skorna ordentligt. Förutom att tvätta bort damm och smuts tar du även bort resterna från gamla skovårdsprodukter. Kom ihåg att ta bort skosnörena vid rengöring för att komma åt överallt.
  • Putsning. Smörj in skorna med skokräm och låt den verka i några minuter. Putsa sedan bort överflödig kräm. Kom ihåg att köpa en neutral kräm eller en med rätt nyans.
  • Impregnera. Skokräm har en skyddande effekt. Men komplettera gärna med en impregneringsspray för bästa skydd.
  • Att tänka på. Använd gärna skoblock i trä, de absorberar lukt och ser till att skorna håller formen. Tänk på att använda skohorn för att inte slita mer än nödvändigt på bakfodret. Under vintern kan du ha som vana att borsta av dina skor efter varje användning.
  • Mockaskor. Tänk på att använda produkter speciellt framtagna för mocka. Och borsta dem med en mockaborste mellan tvättarna.

Av Emporia

Köp skovårdsprodukterna hos oss

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10-20

Kontakt

040-13 09 85
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 09 16
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 09 37
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

010-498 00 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 09 17

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top