Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Premiär för friskvårdsavdelningen!

livsstil28/01/2019

500g för vuxna och 400g för barn. Så mycket frukt och grönsaker är bra att äta för att hålla sig hälsosam, enligt Livsmedelsverket. Väldigt många studier visar att frukt och grönsaker bidrar till att skydda mot olika typer av cancer, högt blodtryck, höga nivåer av det onda kolesterolet LDL i blodet, hjärt- och kärlsjukdom och typ 2-diabetes.

Jag heter Peter Berlin och är ICA-handlare på ICA Kvantum Emporia. När jag fick diagnosen kronisk lymfatisk leukemi (KLL) för 30 år sedan så trodde jag att det var kört. Efter många olika behandlingar och bieffekter, så är jag fortfarande med. Detta beror såklart på en mängd olika faktorer och tur. En viktig del i detta och som man kan påverkar själv är vad man äter dagligen.

Jag älskar mat i olika former och i rätt mängder. Frukt och grönt har alltid varit en viktig del av min kost, då det känns hälsosamt och stärkande på alla sätt.
Alla måste självklart ta ansvar för sina kostvanor, men vi i branschen måste också ta vårt ansvar och hjälpa till och vägleda.

I denna strävan har vi sponsrat en bok som heter Växtkraft. Den handlar om vad frukt och grönsaker kan göra för hälsan. Därför säljer vi den på vår frukt och grönavdelning. En avdelning som vi för övrigt döpt om till Friskvårdsavdelningen, vilket vi tycker är ett mer passande namn och som påminner om allt det goda som finns i växternas värld. Vi hoppas att vi får ut boken till så många av våra gäster som möjligt. Utan ökad kunskap om frukt och grönt, så förblir intresset lågt.

Av Emporia

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 07 - 22 Avvikelser kan förekomma vid helger

Kontakt

040-651 80 00

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top