Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Koppla ner och låt mobilen vila i sommar

Trender11/07/2017

Har du testat digital detox? Att stänga av jobbmejlen, sluta surfa planlöst och logga ut från sociala medier kan vara en nyttig utmaning. Speciellt när det är dags för semester. Gör det stegvis och upplev hur du blir mer närvarande i verkliga livet.

Pushnotiser plingar till, mejlen fylls på och påminnelser från kalendern poppar upp. Mobilen rymmer allt för att göra ditt liv enklare – samtidigt som den ständiga skärmtiden kan göra dig både stressad och rastlös.
Känner du att du ständigt måste dokumentera det du upplever och intalar du dig själv att du blir lugn av att gå igenom jobbmejlen på din lediga tid?
I Sverige kollar vi på våra mobiltelefoner i snitt 180 gånger om dagen. Det är inte så konstigt att vi är distraherade, stressade och har svårt att slutföra det vi håller på med.

 

Så kopplar du ner

 

Testa en digital detox om du vill bli mer närvarande i vardagen. Men du behöver inte lägga ifrån dig mobilen helt i sommar, testa bara att använda den mindre än vad du gör i dag, Och kom ihåg att känna efter hur du upplever livet när du inte behöver filtrera det genom din mobil.

Här är några tips på vägen för en mer avkopplad livsstil:

  • Aktivera autosvar på din jobbmail om du har semester. Var tydlig med vilken period du är borta och hur du ska nås om något är brådskande.
  • Rensa din mobil från appar du inte använder …
  • … och stäng sedan av notisfunktionen på de appar du behåller.
  • Var närvarande i samtal och ögonblick utan att dokumentera dem.
  • Kolla inte på mobilen efter en viss tidpunkt varje dag.

Av Emporia

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top