Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Kom i gång med löpträningen

Trender27/03/2018

Ditt nya liv som löpare ligger på promenadavstånd. Ta det lugnt i början, investera i ett par bra löparskor – och du är snart på god väg mot en ny livsstil.

Det finns många anledningar att börja springa. Få träningsformer är så enkla och flexibla vad gäller tid, miljö och behov av utrustning. Vissa springer för att hålla kroppen och knoppen i trim och orka mer i vardagen. Andra gör det för att rensa huvudet. Kanske springer du tillsammans med en vän för att få kvalitetstid – och frisk luft på köpet. Oavsett anledning ser de flesta löpning som ett långtidsprojekt för en mer hälsosam och aktiv livsstil.

Hitta rätt tempo för dig

Om du är ny i löpspåret eller har tagit en längre paus från löpningen finns det några saker att tänka på. Det viktigaste är att ta det försiktigt. Annars kan träningen kännas motigt, men framför allt öka skaderisken. Prova intervallträning och varva löpningen med att promenera. Att träna kort och ofta är bättre än långt och sällan.

Motivation, mål och uthållighet

Har du svårt att känna dig motiverad? Sätt konkreta mål! Att kunna springa fem kilometer i ett bra tempo utan att stanna till exempel. Efter ett tag kommer du in i det som mer rutinerade löpare brukar beskriva som den andra andningen. Att nå den känslan kan vara en anledning så god som någon att börja jogga – den är nämligen väldigt beroendeframkallande.

Tre tips till dig som vill börja springa

  1. Testa tekniken! Det finns många appar för löpning. De hjälper dig att hålla koll på allt från hur långt och ofta du springer till kaloriförbränning. Det brukar också finnas olika typer av coachning med träningsupplägg. Några av de mest populära apparna är Runkeeper, Runtastic, Nike+ och Endomondo.
     
  2. Anmäl dig till ett lopp! Det kan boosta motivationen och göra träningen ännu roligare. Sätt gärna ett tidsmål som utmanar dig under din träning inför loppet.
     
  3. Rätt utrusning! Att springa är ingen dyr materialsport, men kräver ändå viss utrustning. Investera i ett par skor anpassade för ditt löpsteg och kläder som är gjorda för rörelse. Hos Stadium, Team Sportia och Intersport på Emporia får du hjälp att hitta rätt utrustning för dig!

Av Emporia

Här hittar du allt du behöver för att komma i gång med träningen

Visa på karta

Öppettider

Måndag-söndag 10-20

Kontakt

040-663 06 60
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

010-452 84 49
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-601 96 10

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top