Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Hamleys leksaksexpert tipsar: bästa julklapparna till barnen

Presenttips - Barn05/12/2017

Julafton är barnens stora högtid och då vill vi skämma bort dem lite extra. Men det är inte alltid lätt att komma på roliga julklappar till de små. Därför får leksaksexperten Annelie Hollender dela med sig av sina bästa julklappstips. Annelie Hollender är supervisor och eventansvarig på den stora leksaksbutiken Hamleys, och är det någon som har koll på leksaker är det hon.

Hej Annelie. Hur kan jag tänka om julklappsidéerna sinar inför julafton?
– Fundera på vad barnet tycker om att göra. Det är dumt att köpa Lego till någon som gillar att vara aktiv – och tvärtom. Om du inte vet vad barnet gillar brukar jag utgå från vad som är populärt i skolan och det är framförallt pyssel – att rita, skapa och bygga. Det är kreativt och brukar funka för barn i alla åldrar. 

Finns det några säkra kort för de yngre barnen?
– Stora byggleksaker som Mega Bloks, Lego Duplo och Plus Plus är populärt. Ju mindre barnen är desto större bör bitarna vara. Traditionella träleksaker är också bra för yngre barn, eftersom att leksakerna ska tålas att kastas runt och hänga med länge.

Och för barn i 8–12-årsåldern?
– Street Gliders är populära, det är hjul som man sätter på skorna. Men även leksakspistolen Nerf, som skjuter färgglada, mjuka skott. För äldre barn rekommenderar jag även våra magiska pennor som man kan byta färg på och skriva hemliga meddelanden med.

Vad tror du blir populärt under granen i år?
– Det som alltid är starkast på marknaden är Lego. Det är nyskapande och hållbart, men framförallt tror jag att det handlar om att vi köper saker vi är vana vid och Lego har funnits med länge. 
– Annars brukar filmrelaterade leksaker ta slut direkt. I år har det kommit många nya bra filmer, som Star Wars och My Little Pony.

Har du några bra budgettips?
– Kolla efter erbjudanden i butiken, klassiska kalaspresenter brukar ha bra priser. Boomeranger kostar till exempel bara 100 kronor, håller länge och funkar både inne och ute. Annars är mitt tips att leta efter butikens egna märken som ofta har lägre priser. Även alternativ till originalleksaken kan vara smart att titta efter, de ser ofta väldigt lika ut men är billigare.

Är det något mer jag ska tänka på inför julshoppingen?
– Ta hjälp av personalen i butiken, vi kan komma med bra och roliga tips. Då går det också snabbare, speciellt under julhandeln när det är mycket folk ute.

Av Emporia

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top