Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Guide: 9 saker att göra i Malmö

livsstil02/07/2019

Letar du efter aktiviteter och saker att göra i Malmö? Du kommer inte bli besviken! Här myllrar av liv i prunkande parker och mysiga innerstadskvarter. Kryddiga dofter från falafelkiosken samsas med salta brisar från Ribersborgs strand - allt varvat med ett digert utbud av upplevelser för alla smaker.

  1. Ribersborgs kallbadhus

Ribersborgs kallbadhus, ”Kallis”, är en anrik institution i Malmö dit invånarna kommit ända sedan slutet av 1800-talet för att tvaga sig. Bakom den mintgröna byggnaden med röd fönsterspröjs väntar en annan värld. Här stängs stadens alla ljud och dofter ute för en stunds lugn och ro med heta bastubad och salta dopp.

  1. Emporia

Strax innan Öresundsbron ligger Hyllie och ett av Skandinaviens största köpcentrum, Emporia. Här samsas shopping, mat, konst och design i sinnrikt utformade lokaler på tre våningsplan. Byggnaden har belönats med fina arkitektpriser för sin design och är värd ett besök i sig. Strosa bland stora kedjor och små nischbutiker, undersök det breda utbudet av restauranger och caféer och ta del av allt från en träff med Emporias egna personal shopper till en tur upp till takparken, som har ett digert evenemangsprogram sommartid och erbjuder kostnadsfri zumba och yoga när vädret tillåter.

  1. Västra hamnen

Västra hamnen är en av Malmös nyaste stadsdelar. Här kan man utan problem strosa omkring en timme eller två – särskilt på en fin, vindstilla sommardag. Ta ett dopp i djuphavsbadet, käka italiensk glass eller prova en av Europas bästa skejtanläggningar, Stapelbäddsparken. Sist men inte minst är det förstås ett måste att spana in Malmös främsta landmärke, skyskrapan Turning torso som vrider sig 190 meter upp mot himlen.

  1. Konserthuset Malmö live

Konserthuset Malmö live, eller Malmhattan som det kommit att kallas, är ett av stadens nytillskott och ett måste för alla musikälskare. Detta är ett av Nordens förnämligaste konserthus dit artister från hela världen kommer för att uppträda. Malmö live har även flera trevliga restauranger och en skybar med spektakulär utsikt över hela staden. Missa inte den!

  1. Gatukonsten

En av de lite mer annorlunda upplevelserna du kan få i Malmö – och som dessutom är gratis, är gatukonsten som ibland brukar jämföras med den i metropoler som London, New York eller Berlin. Här finns bland annat den brittiske konstnären Smug One’s troll som täcker en hel sidofasad på ett lägenhetshus i Holma och konstverket Magic Book på Grynbodgatan. Många av Malmös väggmålningar skapades när staden var värd för den internationella gatukonstfestivalen Artscape 2014. Googla på ”Malmö street art” och ladda ned en gratis karta. Hyr sedan en cykel och ta dig runt till de berömda väggmålningarna på egen hand.

  1. Malmö saluhall

För finsmakaren är Malmö saluhall på Gibraltargatan ett absolut måste. I det gamla godsmagasinet från 1800-talet finns i dag ett tjugotal restauranger och handlare med fokus på det lokala. Vedugnsbakad pizza, italienskt på skånska råvaror och ostronfrossa är bara en bråkdel av utbudet. Hos de små handlarna kan du bland annat köpa med dig goda ostar, charkuterier, praliner och nybakt surdegsbröd.

  1. Konsthallen

Malmö konsthall brukar beskrivas som ett av Nordeuropas största rum för samtida konst. Här arrangeras varje år flera nationella och internationella utställningar. Den som avlägger ett besök här bör passa på att avnjuta en god lunch på Konsthallens restaurang Smak. Här finns även en trevlig bokhandel med konstlitteratur, affischer och vykort, med mera.

  1. Lilla torg

Den som kommer till Malmö för att roa sig gör rätt i att inleda kvällen på Lilla torg, ett stenkast från centralstationen. Här trängs uteserveringar av alla möjliga kulinariska slag runt det lilla kullerstenstorget. Runt hörnet finns flera nattklubbar för den som vill gå all in.

  1. Kungsparken och Slottsträdgården

Malmö kallas ibland för ”Parkernas stad” – och ja, det är svårt att välja bara en favorit bland dem. Kungsparken sträcker sig från Stadsbiblioteket (som i sig är värt ett besök) till Malmöhus slott, och invigdes redan på 1870-talet. I parkens hjärta ligger Slottsträdgårdens café, omgiven av en öppen ekologisk trädgård där du kan njuta av både fika och årstidens skiftningar i naturen. Alldeles intill rinner kanalen förbi. Vill du uppleva Malmö från vattnet finns många möjligheter. Trampbåt, motorbåt – eller varför inte gondol?

Av Emporia

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top