Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Festakuten: tips för att lyckas med festen

Trender14/11/2017

Under vintern finns det många tillfället att bjuda in till fest och fira. Samla dina vänner och bjud på glöggmingel, en festlig middag eller ett spexigt maskeradparty. Oavsett var du lägger ambitionsnivån finns det några bra saker att tänka på för att din bjudning ska bli så bra och minnesvärd som möjligt. Här är våra bästa tips!

En del älskar att bjuda på fest och andra föredrar att bli inbjudna till fest. Är du sugen på att anordna vinterns mest minnesvärda bjudning? Tänk på att inte sätta ribban för högt, ibland är det de uppsluppna och enkla bjudningarna som dina vänner minns bäst. Men är du en rutinerad festfixare kanske du är redo att höja nivån ytterligare, med en temafest eller maskerad. De kräver lite mer i planering och utförande, men är oftast väldigt populära – speciellt om ni är ett stort gäng som samlas.
Nedan har vi samlat några tips inför festfixandet! Följ dem gärna när du planerar din bjudning. För när festen väl är i gång ska du kunna luta dig tillbaka och njuta av allt det roliga.

Så lyckas du med festen

  • Inbjudan. Det vanliga i dag är att bjuda in via sms eller Facebook. Men det betyder inte att du kan slarva med inbjudan. Var tydlig med datum, tid, plats och eventuell klädkod. Och glöm inte bort att informera gästerna om vilken typ av fest det är. Ska du bjuda på middag eller bara enklare tilltugg? Har festen ett tema som ska följas? Ange också när gästerna ska svara på din inbjudan.
  • Mat och dryck. Om du ska bjuda på mat, gör rätter som du kan förbereda i god tid innan. Testa inte nya recept samma dag som din fest. Se till att det finns vegetariska alternativ. Om festen är riktigt stor är det bra att fästa små lappar vid varje rätt där det står vad maten innehåller. Lägg upp snacks i små skålar i alla rum. Köp mer mat och dryck än vad du tror går åt. Oöppnade flaskor från Systembolaget går att lämna tillbaka.
  • Musik. Välj glad musik med hög igenkänning. Det är ingen vits att skryta med ditt smala musikintresse på din fest. Om du inte känner dig bekväm med att sätta ihop en låtlista finns det mängder av listor att välja bland på exempelvis Spotify.
  • Förberedelser. Förvarna alltid dina grannar. Ställ fram extra toapapper och häng in nya handdukar i badrummet. Är festen stor kan du även ha ett akutkit synligt i badrummet, med plåster, hårspray, huvudvärkstabletter och andra nödvändigheter. Se till att det finns soppåsar där dina gäster kan slänga skräp. Röj undan i hallen så att det finns gott om plats för skor och jackor.
  • Dekorera. Levande ljus, snittblommor och marschaller är stämningshöjare, men placera inte ljusen där brandrisken är stor.
  • Glöm inte bort dig själv. Planera in tid för att göra dig själv fin innan festen börjar.
  • Och glöm inte bort dina gäster. Ta emot alla gäster och hälsa dem välkomna. Styr festen när den väl är i gång, ”nu finns det mat framdukat”, ”nu är det dags för lekar”. Presentera personer för varandra och se till att ingen har tråkigt eller är ensam. Du kan vara uppmärksam samtidigt som du har roligt!
  • #bästafesten. Är ni många på festen kan det vara en smart idé att bestämma en hashtag som alla kan använda för att tagga sina festbilder på Instagram. 

Av Emporia

Hos oss hittar du allt du behöver till festen

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

0722-54 31 62
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 07 - 22 Avvikelser kan förekomma vid helger

Kontakt

040-651 80 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-605 68 37
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

040-13 08 09
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredafkl 10 - 20Lördag    kl 10 - 15 Söndag    stängt Ev avvikelser vid helgddagar                   För öppettider klicka här!

Kontakt

040-13 10 65

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
19 dec 10.00-21.00

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top