Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Det ringer in

02/08/2018

Snart ringer klockorna in. Det är dags att välja kläder, packa väskan, hitta tillbaka till rutinerna och göra sig redo. Skolan börjar!

Minns ni hur viktigt det var med ett fint pennskrin Ett fint pennskrin som matchade fina pennor och suddgummi. Suddgummi som gärna fick vara i olika färger, mönster och dofter. Då var man minsann cool!

Minns ni hur svårt det var att somna dagen innan skolstart? Hur frågorna surrade i huvudet. Kommer jag trivas? Kommer jag vinna vänskap? Kommer jag klara uppgifterna? Vem skall jag sitta med vid lunch? Vad skall jag ha på mig?

Våra barn går en ljus framtid till mötes och vi kan inte annat än vara stolta. Men visst är det oroligt, nervöst och en aning spännande. Vi vill det bästa för våra barn, eller hur?

Här kommer några tips inför skolstarten.

Tid är underskttat- Att börja skolan efter ett långt och härligt sommarlov är en stor förändring. Kanske är det första gången barnet skall till skolan? Glöm inte att det är ett stort steg, både för föräldern och barnet. Det får ta tid att hitta till rutinen.

Morgonsysslor- Se över morgonrutinerna. En bra start på dagen medför positivitet. Ett barn med en positiv inställning i ett klassrum förändrar allt till det mer positiva.

Extra ombyte- Tänk på att alltid ha ett extra ombyte på skolan. Vi vet själva hur vi var i yngre dagar. Vi rullade i lera, plötsligt började det regna och ibland kunde det bli snö. Det var aldrig roligt att sitta i skolan med sura strumpor..

Ansvar- När barn börjar skolan är det dags att börja ta mer ansvar. Lär ditt barn vad som skall packas till skolan varje dag. Glöm dock inte hjälpa till med att kolla igenom skolväskan så allting verkligen följer med.

Konversation- Ha som rutin att alltid prata om skoldagen med ditt barn. Det är viktigt både för dig och barnet. På så sätt kan barnet bearbeta alla nya intryck och känslor.

Av Emporia

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top