Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Barn i bilen? 6 tips för en smidigare bilsemester

Trender27/06/2017

Bilsemester hör sommaren till. Det är en oslagbar frihet att kunna åka långt, packa mycket och inte behöva passa tider. Reser du med dina barn kan bilsemestern dock vara förknippad med viss oro och stress. Hur håller man barnen sams och glada i baksätet? Här är våra bästa tips.

Många planerar just nu årets semester och i Sverige är bilsemester ett av de mest populära sätten att resa på under sommaren. Att resa i sin egen takt och packa mycket är bara några av anledningarna till varför vi gillar bilsemestern. Dessutom är det ett bra sätt att se och uppleva mycket längs vägen.
Reser ni hela familjen vet du säkert att det är ett jobb i sig att hålla barnen nöjda i baksätet. Genom att planera resan noggrant minimerar du risken för sura miner och bråk. Här följer ytterligare några tips på vägen.

 

 Sex smarta tips till dig som åker på bilsemester med barn

 

  1. Mikropausa. Korta pauser är ofta bättre än att sträckköra långt och pausa länge. Låt barnen med spring i benen leka av sig eller stanna en kort stund vid en intressant sevärdhet.  
  2. Förboka boende. I teorin är det mysigt att ta bilsemestern på uppstuds. Men i praktiken leder det oftast bara till frustration att inte ha någonstans att sova när kvällen kommer. Speciellt för familjens minstingar.   
  3. Underhåll. Målarböcker, surfplattor, musik och leksaker. Håll barnen sysselsatta och packa en powerbank så att mobiltelefoner och läsplattor aldrig laddar ur.
  4. Förbered. Var så tydlig du kan med hur lång resan är och hur länge ni kommer att vara bortresta. Om du har förberett barnen på resans längd kanske du till och med lyckas undvika den klassiska frågan ”är vi framme snart?”. 
  5. Höj humöret. Spela bilbingo. Sjung med till radion. Räkna bilmodeller. Berätta om platser ni passerar. Testa enkla humörhöjare som håller alla i bilen sysselsatta och får milen att passera snabbare.
  6. Viktiga väskan. Packa en liten väska med nödvändigheter. Våtservetter, vatten, välling, blöjor om det behövs, frukt, godis, nötter, åksjukearmband och liknande. 

 

Av Emporia

Hitta rätt utrustning för bilsemestern här

Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag kl 9-20             Lördag - Söndag kl 10-20 Helgdagar samt röda dagar kl 10-20

Kontakt

040-650 12 00

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top