Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Emporia ? Klicka här

Årets heta trender på grillen: Grönt och närproducerat!

Trender22/06/2017

En saftig köttbit, färska sparrisar eller en mumsig efterrätt – vilken är din favorit på grillen? Nästan allt går att grilla och 20 procent av alla svenskar grillar så ofta de bara kan. Men vilka mattrender sticker ut i år när grillsäsongen är i gång på allvar?

Att grilla är både gott och roligt! Speciellt i sällskap med vänner. I en undersökning från i år svarar 36 procent av de tillfrågade att de gärna involverar sina gäster i matlagningen när grillen är tänd. Men det är ju inte bara ett socialt sommarnöje – vi gör det ju så klart också för den goda smakens skull. För visst är det svårslaget med grönsaksspett, möra köttbitar eller att i all enkelhet grilla några varmkorvar med bröd ihop med grannarna? 

 Svenska råvaror i fokus

Precis som i all matlagning går det trender även i det grillade köket. Kol eller gasol är en långlivad och het debatt. Långkok eller det snabba enkla likaså.
Fokus i år är dock råvarorna, och speciellt de svenska och närproducerade. Dessutom slår det vegetariska köket igenom på allvar när så många som 30 procent av alla svenskar uppger att de vill grilla mer vegetariskt. Grönsaker i alla färger och former samsas med klassikern halloumi, och vegetariska hamburgare gjorda på portobellosvamp är ett populärt alternativ.

Grilla pizza? Javisst!

Är du sugen på att lägga något nytt på grillen? Testa att grilla en pizza bianco till förrätt, med en pizzasten på gallret. Pizza bianco är pizza utan tomatsås, som du istället kan toppa med aubergine, sparris och mozzarella. Låt dina gäster hugga in på varsin slice när den är färdig. Grilla hela blomkålshuvuden och toppa med riven, smakrik ost och olivolja, marinera tofu i dina favoritsmaksättare eller gör veganska burgare på sötpotatis till huvudrätt. Gör klassikern gino till efterrätt eller testa att grilla en hel ananas. Enkelt, somrigt och uppskattat!

Välkommen in till Emporia för fler goda grilltips!

Av Emporia

Hitta allt för grillfesten här

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10-20

Kontakt

040-13 04 36
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag kl 9-20             Lördag - Söndag kl 10-20 Helgdagar samt röda dagar kl 10-20

Kontakt

040-650 12 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

0722-54 31 62
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 07 - 22 Avvikelser kan förekomma vid helger

Kontakt

040-651 80 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 08 - 22

Kontakt

040-636 73 20

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Phone : 040-36 36 00
> Kontakta oss

Top